ב-1927, דיבר ביאליק, מי שנחשב כאן למשורר הלאומי, על המכתם – כוונת המשורר: "אי אפשר בשום פנים, לדעתי, להטעים את מישהו טעמו של משורר וטעמה של שירה על ידי הרצאה והסברה, כשם שאין להטעים את העיוור טעם של צבעים, את החירש – טעם של קולות, גם שירה [היא] ממין הדברים שצריכים להכיר אותה הכרה בלתי אמצעית. אין טוב למי שרוצה לעמוד על טבעו של משורר ושיריו, מאשר ללכת פשוט אל המשורר עצמו ואל יצירתו".
חברי להקת "אל המשורר" – בועז אלברט, חי שושן, טל גולדברג ואורי מייזלמן – חבר'ה צעירים שוחרי ביאליק (איך קורה נס כזה?) לקחו את זה ברצינות והלכו אל המשורר ויצירתו. עלה מכל זה ספר-דיסק מהודר ומושקע, עם כל מה שרציתם לדעת על חייו ויצירתו של ביאליק.
"אל המשורר" ערכו שנה של תחקיר מעמיק להכנת הספר, כולל לילות לבנים בארכיון בית ביאליק, בליווי צמוד של שמוליק אבנרי, מנהל הארכיון והמחקר, שגם כתב את פרקי הביוגרפיה בספר.
לנגד עיניהם עמד הרצון ליצור פסיפס של תכנים ושירים שמתאימים לתקופה, מעוררים תהיות ומחשבות על נושאים אקטואליים לצד נושאים "נצחיים"; להגיש את שיריו של המשורר הלאומי לקהלים רחבים, בדגש על צעירים ונוער; לוודא שיצירתו של המשורר ממשיכה לפעום בלבו של העם היהודי והתרבות העברית ולהניח טבעת נוספת בשרשרת ארוכה של מלחינים, שעזרו לתת חיי-נצח לשיריו של ביאליק.
"אל המשורר" מייצרים "חווית ביאליק" מקיפה, שבונה מחדש את תדמיתו ומעוררת בקורא-מאזין רצון לגלות את המשורר הלאומי מחדש.
אלה מילים שבהחלט גדולות על הטור הזה ונטיותיו העממיות, אבל מה לעשות, זה חשוב.
השירים הוותיקים של ביאליק זוכים כאן ללחנים חדשים ומקוריים, עיבודים מעניינים ועכשוויים, מה שמקדם את המטרות הנ"ל.
זהו עוד פרויקט מבורך של "נענע דיסק", כולו בפורמט של ספר דיסק, הכולל גם את "שרות לאה גולדברג" – מוזיקאיות מבצעות, "פרחי הרע"/ שירי בודלר – מאור כהן ו"אדמי השפתות"/ שירי אבן גבירול – ברי סחרוף ורע מוכיח.
צנח לו זלזל? על גדר וינום.